torsdag 30 september 2010

Märklig dag...


(vackert träd kort taget från balkongen)

Märklig dag idag. Barnen hemma i väntan på beslutet om vem som ska få den heliga marken i Ayodhya och Fredrik kom hem efter lunch då kontoret stängde redan 13.30. En konstig dag med väntan på något man inte har en aning om hur det ska bli. Karolina ägnade hela förmiddagen åt sin extra läxa som hon fick igår för att det skulle vara 2 dagars ledighet. Dessutom ska de få gå en lördag också! Tycker nog extraläxan är kompensation nog! Hon får säkert lägga 3-4 timmar imorgon också!

På eftermiddagen gick vi till poolen och badade och solade lite. Karolina lekte med några svenska tjejer och Alexander sprang efter dem och försökte vara med men fick inte! Fredrik spelade badminton med en annan ny svensk kille. Jämn match enligt Fredrik!

Igår bjöd Åsa mig på små,indiska äpplen på väg hem från golfen. Goda, smakade nästan som Transparent Blanche. Köpte en påse sådana när jag snabbhandlade igår. Karolina sa att "det kändes som hemma när hon åt dem, att allt var som vanligt och att hon och Anna åt dem i deras trädgård". Mycket känslor och upplevelser som sitter i smaken.

Beslutet kom i eftermiddags om att de kommer att dela den heliga marken i 3 delar, muslimerna, hinduerna och en del till en lokal hinduisk organisation. Svårt att veta hur de olika grupperna kommer att reagera på detta. ABB har nu på kvällen meddelat att de har kontoret öppet imorgon. Skolorna är dock fortsatt stängda så jag tänker hålla mig innanför grindarna imorgon också.


Mary hade lovat att köpa nya blommor i tisdags men då fanns inga på morgonen och igår var hon så stressad hit att hon glömt. Därför åkte Ramesh och jag och köpte rosorna igår. Men idag hade Mary köpt blommor. Och jag som bara har en vas. (Kanske ska investera i en till?) Försökte låna en av Inger men ingen som passade. Nöden har ingen lag, så här snygg blev en avklippt 2 liters vattenflaska med lite folie runt. Blommorna kostade 40 rupies, ca 6,50 kr. Det är de ju helt klart värda!)


(20 så här fina rosor får man alltså för 10 kr och de är lika fina idag)


(koncentrerad Alexander bygger ihop "fejk-legot" som inköptes på marknaden i Spanien i somras)

1 kommentar:

  1. Hej Annelie,

    Check this out if you get the time. Very traditional indian art and craft exhibition where you can buy some stuff too. You might find it interesting.

    http://www.deccanherald.com/content/100924/vasthrabharana-expo.html

    /prady

    SvaraRadera