lördag 25 september 2010

Utan internet...

Igår blev inget blogginlägg, mest beroende på att vi inte hade något internet på eftermiddagen. Jag ringde internet-killen och frågade om det var för att vi inte hade betalt räkningen. Här betalar man inte räkningar över internet utan elräkningen betalas på elverket, vattenräkning på kontoret under tennisbanan! Dessa räkningar skickar man chauffören att betala. Men internet-räkningen låg i brevlådan i torsdags. Han hade varit här och försökt samla in sina pengar. Här gäller det alltså att ha kontanter och jämna pengar. Och eftersom vi inte varit hemma trodde jag han hade stängt av internet när vi inte betalt! Men efter mitt samtal började internet att funka igen! Och en stund efter kom han och samlade in sina pengar. Internet är en sak som är dyrt här: Vi betalar ca: 600 sek i månaden. Men det är det absolut värt! Jag blev helt stressade igår eftermiddag utan internet, kunde inte surfa, läsa mail, följa föreläsningar eller något. Jobbigt! Hörde förresten i går av en av de andra nya tjejerna att hon lagt pengar till alla räkningar, elen, vattnet, internet på bänken och sagt till sin maid att betala om de kom. Hon hade missat att man skulle åka iväg och betala! Tydligen är de rätt snabba att stänga av el och vatten om man inte betalar. Hoppas för deras skulla att de inte gör det innan de hinner betala på måndag! Ja det är mycket som man måste lära sig.

Annars var vi på en supertrevlig fest hos en av de nya familjerna igår. Denna var lite mindre! Bara 30 pers med barnen (den för två veckor sedan var vi 50 pers med barn). Ja denna storlek på fest kan vi nog få till hos oss! Kanske dags i november eller så! God Indisk buffe, indiskt mousserande och rött vin och öl! Smakade bra!
I inbjudan stod att det skulle bli dans! Fredrik sa att aldrig att han skulle dansa och att det inte finns så mycket alkohol i hela Indien så att han skulle dansa... Men vad händer vi och 5 par är kvar till o1.00 och dansar till ABBA och mycket annat! Ja, kul hade vi!!! Även barnen hade jättekul och lekte tills det var dags att gå hem. Under kvällen vräkte monsunregnet ner och det plaskade under fötterna när vi gick hem. Verkligen skönt att det är så nära. En annan liten egenhet med Indien och elsystemen är att man inte kan ha alla elprylar på samtidigt! Det blev vi varse flera gånger igår kväll när strömmen gick i hela huset och de fick ringa dit elkillen i föreningen för att försöka få igång elen igen! Så där satt vi 30 pers i mörker! Dock var det säkert lite tystare i svenskkolonin här i Palm Meadows i morse mot i går kväll!

Idag blev en tur ner till down town. Vi ville gärna till den gamla bokhandeln, Gangaram, letade efter en bok om weekend-utflykter från Bangalore, som en annan bokhandel beställt för 3 månader sedan men ännu inte fått! Men Ganagaram kan man lite på! De böcker de inte har är inte många! Köp av en skönlitterär bok blev det också (efter rekommendation från J!) Det blev också en tidning,Food Lovers Bangalore, för 40 rupies (mindre än 7 sek!!!)
Några andra ärenden hann vi också med! Karolina behövde ett par nya gympa dojor till skolan! Och var hittar man det??? Ramesh körde oss till Kids Kamp, och det lät ju bra. Bara det att det visade sig bara var värsta finklänningarna med rysch och pysch till barn och små guldskor! Inte riktigt vad jag letade efter. Efter många stopp fick vi tag på ett par!
Lunch blev på ett ställe där Fredrik ätit för kanske 6 år sedan! "The only place". Bangalore bästa kött! Enkelt ställe när man ser det, man sitter ute under tegeltak! Men underbart kött. Barnen åt varsin vuxenportion! Hur får de plats med det? Till fantastiska priser. Eller vad sägs om vatten, 4 Fresh lime soda (färskpressad sötlime med soda - nationaldryck), vitlöksbröd, 4 portioner oxfile, pommes, sås, massor av fräscha varma grönsaker för 1500 rupies. 250 sek! Då är livet lätt i Bangalore.

När vi kom hem gick vi en sväng till poolen för att simma. Karolina sliper på med sitt crawlande. Det går väldigt bra! Vilken tävlingsmänniska hon är! Alexander och Fredrik gick och spelade lite badminton. Deras rekord blev 22 gånger över nät! Bra gjort av Alexander!
Lite mat blev det trots allt i kväll. Till förrätt friterade gröna bananer med chili och friterade aubergine! Mums! Sedan lite biffar och rotsaker. Första gången som jag köpte rödbetor. Goda!
Nu kollar vi på Mamma Mia på DVD! En riktig må bra film! Det slank ner några sådana i packningen. Törnfåglarna, Fanny och Alexander och några andra favoriter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar